Як працюють біостимулятори
Аграрії знають, що стан ґрунту - один з надважливих показників загальної продуктивності, і що одним з основних його індикаторів є мікробна популяція. Коли органічна речовина розкладається, відбувається багато корисних процесів. Однією з найважливіших переваг цього процесу є вивільнення раніше недоступних поживних речовин. Дослідження показують, що до 80% ґрунтових мікробів перебувають у стані спокою, тобто вони не розщеплюють поживні речовини і ці поживні речовини не потрапляють до кореневої зони, де вони можуть активно стимулювати ріст рослин.
Дослідження показують, що для кращого використання внесених добрив ферментативні реакції повинні відбуватися всередині і зовні мікроорганізмів, щоб вивільнити ці зв'язані поживні речовини. Подумайте про це таким чином: якщо мікроби не можуть дихати (аерація) і не мають поживних речовин (вуглецю та азоту), вони не ростуть. А якщо мікроорганізми не активні, вони не вивільняють зв'язані поживні речовини в ґрунті.
Щоб сприяти цьому процесу, деякі біостимулятори стимулюють ферментативну активність, необхідну для розщеплення основного компонента рослинної маси - целюлози. Підвищення ефективності розщеплення рослинного матеріалу означає вивільнення більшої кількості зв'язаних поживних речовин. Більше поживних речовин, доступних рослині, означає кращі сходи, сильніші посіви і, зрештою, вищі врожаї.
Аграріям слід бути уважними, скорочуючи свої програми живлення рослин. Виробники, які змушені зменшувати норми внесення азоту (N), фосфору (P) або калію (K) через високу вартість, саме їм необхідно звернути увагу на застосування біостимуляторів. Дані продукти можуть сприяти підвищенню врожайності. Хоча це і не добриво, але вони змушують ваші добрива працювати більш ефективно.